معرفی کتاب "جنگ‌های ارزی: روایتی حیرت‌انگیز از جنگ اقتصادی کشورها با ابزار پول و طلا"

اثر جیمز ریکاردز

"جنگ‌های ارزی: روایتی حیرت‌انگیز از جنگ اقتصادی کشورها با ابزار پول و طلا"  نوشته جیمز ریکاردز، حقوقدان آمریکایی است.

اصطلاح "جنگ ارزی" حاصل زمانی پس از بحران مالی 2008 میلادی در آمریکا است. پس از این بحران به نظر می رسد که بنیان تئوری های رایج اقتصادی دچار لرزش شده و اکنون اصل آزادی تجارت و عدم دخالت اقتصادی دولت، جایگزین کمک های مالی دولت به شرکت های خصوصی برای جلوگیری از ورشکستگی و ایجاد لشکر بیکاران شده است. اینها همگی موجبات نا امیدی از دلار و جستجو برای ارزی جایگزین را به همراه خواهد داشت.

در میانه این سراسیمگی، نیاز به کتابی بود که بتواند از تحولات اقتصادی و پولی دنیای امروز رمزگشایی کند. این کتاب باید سه مشخصه مهم داشته باشد: یک، بررسی تاریخ است و اینکه نشان دهد چقدر اتفاقات امروز دنیا در گذشته تکرار شده‌اند و چقدر از مصائب امروز اقتصاد دنیا، در تصمیمات غلط و نیاموختن از درس‌های گذشته ریشه دارند. دو، این کتاب باید نقش قدرت‌ها و بازیگران مهم به‌خصوص آمریکا و دلار این کشور و نیز قدرت‌ نوظهوری به نام چین را در معاملات و معادلات اقتصادی و سیاسی امروز بیان ‌کند. سه، این کتاب باید تئوری‌ها و طرز تفکرات اقتصادی که ما را به اینجا رسانده‌اند، به زیر تیغ نقد ببرد.

کتاب جنگ‌های ارزی نوشته جیمز ریکاردز به خوبی توانسته است به هر سه این مسائل به بهترین نحو ممکن بپردازد. ریکادرز با متن روان کتابش توانسته سراسیمگی و سردرگمی را از مخاطبان تحولات اقتصادی و پولی امروز دنیا بگیرد و به آنها نشان دهد جامعه و اقتصاد دنیا در کجای تاریخ ایستاده‌اند. کتاب او مانند کلیدی است که بسیاری از روابط نامفهوم و گنگ کشورها و ابرقدرت‌ها را از منظر پولی و نقش طلا در این میان را رمزگشایی می‌کند. از ویژگی های این کتاب می توان به زبان ساده آن که سعی دارد مسائل پیچیده مالی و اقتصادی را بصورت روان برای خواننده غیرمتخصص بیان کند، اشاره کرد.

جیمز ریکاردز از این جهت نویسنده ای مهم می باشد که 35 سال در بازار بورس نیویورک (خیابان وال استریت) کار کرده است. همچنین اشراف وی به مسائل مالی ایالات متحده سبب شد که در سپتامبر 2009 نمایندگان مجلس ایالات متحده از وی بخواهند تا در مورد خطرات الگوی مالی و بحران های آن و نیز بحران مالی سال 2008 نظرات خود را ارائه دهد.

جنگ های ارزی در نهایت جنگی بر سر نقش و ارزش دلارند. با وجود این، به دلیل معرفی مشتقات مالی، اهرم مالی بالا، چاپ بی رویه پول و تضعیف طلا، دلار ماهیت تازه ای پیدا کرده است. حالا زمان سابق نیست که دلار را نجات دهند و زمان برای نجات دلار نیز در حال کوتاه شدن است.

کد خبر 32478

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 3 =